Auringonpilkku 963 osa 2


Vihdoinkin pilvet väistyivät auringon edestä. Vaikka edellinen yö meni matkustamiseen ja unet jäivät pariin tuntiin, niin väsymys karisi kaukoputken parvekkeelle siirtämisen aikana silmistä.

Jatkoin siis k800i kokeilujani auringonpilkkujen kuvaamisessa. Ensiksi kohdistin putken aurinkoon ja sen jälkeen päätinkin laittaa alkuperäisien suunnitelmien vastaisesti yhdistelmän 10mm Super Plossl okulaari + 2x Barlow. Eli suurennosta oli hulppeat 240x. Tälle asetukselle odotukseni eivät olleet korkealla vaikka suht hyvä seeing vallitsikin. Ensiksi yritin ottaa kuvia, että okulaarin aurinkosuoja oli käännetty esiin, mutta kuva-ala jäi aivan liian pieneksi niin isolle ”pilkkuparvelle” kuin 963 on. Lisäksi puhelimen automaattikamera ei saanut millään tarkennusta kohdalleen.

Luulin jo kuvaamisen kyseisellä suurennoksella toivottomaksi yritykseksi, kunnes hoksasin kääntää aurinko suojan taakse. Sen jälkeen kameran linssi pääsi tarpeeksi lähelle okulaaria ja näin kuva-ala suureni järkeväksi valokuvaamista varten. Napsin useita kuvia, niin yksittäisiä kuin täysiä 9 kuvan BestPic sarjoja. Suurimmaksi osaksi tarkennus meni ohi, mutta tämän yksittäisen aika hyvän kuvan sain otettua. Pinoamista ei kannattanut yrittää, koska tällä suurennoksella en saanut puhelinta tuettua käsivaralta tarpeeksi tukevasti, jotta riittävästi hyvälaatuisia kuvia olisi onnistunut. Kuitenkin, täytyy olla jälleen tyytyväinen kuvaan kun ottaa huomioon millä kameralla se on otettu. Myöhemmin luvassa lisää raporttia…