marrasKUU

Marraskuu
(SkyWatcher Dobson 200/1200mm Classic Telescope, 25mm okulaari, Baader Contrast Booster, Baader IV/UV-cut, SonyEricsson k800i, BestPic moodissa otetut 9 kuvaa pinottuna RigiStaxilla).
Syksy on ollut todella pilvinen, joten kaukoputkella tiirailut on jäänyt valitettavasti vähemmälle. Kerran olen päässyt ihailemaan 17/Holmes-komeettaa, joka olikin todella vaikuttava näky. Valitettavasti en silloin päässyt testaamaan k800i:n toimivuutta komeettakuvauksessa, kun pilvet lipuivat komeetan päälle.

Tänä iltana kuitenkin pääsin palaamaan jälleen harrastuksen pariin. Virittelin putken jälleen parvekkeelle ja suuntasin sen kasvavaan kuun puolikkaaseen. Tavoitteenani oli testata kahta uutta Baaderin suodinta (Contrast Booster ja IV/UV-cut), jotka saapuivat viime viikolla Ylva-astronomiasta. Täytyy heti tähän väliin kiittää heitä todella nopeasta toimituksesta! Suodattimet täyttivät odotukset jopa paremmin kuin olin kuvitellut ja eron voit sinäkin huomata kun vertaat tämän kirjoituksen kuvia aikaisempiin. Harmittavasti kuvaussessio jäi kuitenkin hieman kesken kun kuu lipui naapuritalon katon taakse piiloon, joten kuvauksessa ehdin kokeilla vain 25mm okulaaria. No, olihan tuossa jo tulosta yhdelle havaintokerralle.

EDIT: Pistetäänpä vielä yksi yksittäinen ja täysin muokkaamaton kuva tähän loppuun teille ihmeteltäväksi: