Kauhunhetkiä Savilahdella

Eilen aamulla töihin mennessä yritin kuvata Savilahden tutussa ja turvallisessa paikassa lumista maisemaa, mutta esikatsellessani ensimmäistä kuvaa kameran takanäytöltä koin kauhunhetkiä. Kuvan kulmissa oli kummalliset tummat alueet! Kun katsoin etsimeen, huomasin niiden mustien alueiden näkyvän myös etsimen kuvassa, whaaaat!!! 
Pakkasta oli paljon, joten päättelin, että objektiivin himmentimen lehdykät ovat ehkä jäätyneet kiinni. Voisiko todellakin olla, että Sigman uutuus on näin herkkä pakkaselle? Menin sisälle työpaikalle, annoin kameran lämmetä työhuoneessani ja kokeilin uudelleen kuvata. Sama ongelma! Mietin, että mitä hemmettiä, voiko uusi objekti muka olla jo nyt rikki???? Edellisenä iltana sillä otti vielä ihan normaalisti kuvia! 
Otin objektiivin irti ja katsoin etsimeen, mustat reunukset olivat hävinneet, eli vika on todellakin putkessa. Niinpä aloin tutkia objektiivia entistä tarkemmin ja löysinkin pian ”vian”. Onneksi se oli helppo korjata! 
Huomaatko sinä ”vian” vasemman puoleisessa (lavastetusta) kuvasta? Nolottaa, mutta olihan tämä niin hassu juttu, että ihan pakko postata.