Kolme näkemystä aiheesta Kuunsirppi, Maatamo, Tietomaan kalteva torni ja torvi

Wikipedia kertoo seuraavaa: ”Kuun sirppi on kuun vaihe, jolloin vain kuun kapea reuna näkyy auringon valaisemana. Kuun sirppi näyttää sirpin muotoiselta, sillä suurin osa maahan näkyvästä kuunpinnasta on pimeänä. Kapeimman sirppivaiheen aikana näkyy silti himmeästi kuun valaisematonkin osa. Sen mahdollistaa näkyviin ”maatamo”, kuuhun maasta heijastuva auringonvalo.”

Tietomaan kaltevatorni taas on Kalevan aprillipäivän pila. No se torni on kyllä totta, mutta kaltevuus ei. Ai mikä sitten se torvi on? Se on kuvaaja! Ai miksi? Samassa suunnassa vähän kuun alapuolella olisi ollut myös kirkas Venus, mutta jo tämän edellä mainitun yhdistelmän kauneus häkelsi kuvaajan niin, että jopa Aurinkokuntamme kaunotar unohtui. No, lupaan yrittää huomenna uudelleen mikäli sää sallii. Samassa suunnassa näyttää olevan Stellariumin mukaan myös Merkurius! Pitkällä valotuksella tuo aurinkoa lähin planeettakin saattaisi tarttua kennolle.