Vappu 2010 – kuvasatoa

Otin päivän missioksi saalistaa kameran kennolle vähän vappupäivän fiiliksiä. Oulun harmaa ja sateinen vappupäivä oli edellisen railakkaan bileyön jälkeen huomattavasti seesteisempi. Kameran laskuri tikitti päivän aikana 500 uutta kuvaa, joten tässä alla vain murto-osa päivän saaliista. Monta hyvää kuvaa jäi julkaisematta, mutta ei tukita koko blogia yhden vapun vuoksi.
Ensimmäisenä suuntasin Rotuaarille, jossa huomasin kuvaavani jälleen kerran, edellisen Vapun tapaan, Cassiopeiaa. Kuoron iloisessa esiintymisessä ei näyttänyt edellisen yön opiskelijavappuun kuuluva valvominen vaivaavan, sillä heidän laulujen tahtiin fiilistellessä alkoi tuntua oikeasti vapulta.Pian Cassiopeian esityksen jälkeen alkoi kaupungintalolta päin kuulua möykkää. Perinteisen punaisen vapun kannattajat marssivat sieltä poliisisaattueessa aatettaan kunnioittaen työväenlaulujen tahdissa.
Tämän jälkeen suuntasimme meren rantaa kohden ja huomasimme, että ihmisiä oli kokoontunut Pokkisen sillalle kuin odottaen jotakin mielenkiintoista. No, me jäimme massan mukana odottelemaan, että mitä on tulossa. Kohta siltoja pitkin tulikin seuraava marssi poliisisaattueessa. Tällä kertaa marssista oli kuitenkin politiikka kaukana, kun mopo-, moottoripyörä- ja autoharrastajia menopeleineen rullasi letkassa ohitse.