MILjazz 2010

Minä ja n. 2999 muuta ihmistä sai nauttia militaristisesta jatsista, kun jo perinteeksi muodostunut MILjazz 2010 -konsertti valloitti Oulun kasarmin. Vaikka militarismi näkyi lähinnä uniformuissa ja loistavissa sotkun munkeissa, niin musiikki oli Jazzia isoilla jiillä. Konsertti oli rakennettu taitavasti, aluksi lähdettiin perinteistä jazzia kunnioittaen liikkeelle, kun Savon Sotilassoittokunnan Big Band solistinaan Eero Koivistoinen esitti kyseisen saksofonistin omia tätä projektia vartavasten säveltämiä kappaleita. Mukaan mahtui toki myös pari coveria. Pienen tauon jälkeen lähdettiin pikkuhiljaa kohti kevyempää kattausta Sami Pitkämön ja Pohjan Sotilassoittokunnan saattelemana. Tasokkaan illan päätti Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan bilebändi, joka nuorekkaalla tyylillään sai yleisön villiintymä aina tanssiin asti. MILjazz tarjosi mahtavan kattauksen halvalla eli ilmaiseksi. Tämä konsertti kannatti kuunnella alusta loppuun – ensi vuonna uudestaan.
Edellisen MILjazz-blogikirjoituksen jälkeen sain puhelun Puhallinorkesteri-lehden toimituksesta, ne halusivat julkaista kirjoituksen lehdessään. Vaikka hieman kritisoinkin kirjoituksessani juontajaa, niin halusivat kuulemma julkaista kirjoituksen joka oli kirjoitettu katsojan näkökulmasta. Heh, mukava oli jo silloin huomata, että joku saattaa lukeakin tätä blogia! Tällä kertaa juontaja onnistui paljon paremmin… 
Savon Sotilassoittokunnan Big Band & Eero Koivistoinen
Pohjan Sotilassoittokunta & Sami Pitkämö

.

.

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan bilebändi

.

.


.