Air Guitar World Championships Final 2010

Eilen perjantaina järjestetty ilmakitaran soiton MM kisat olivat jo 15. kerta kun kyseisen instrumentin maailmanmestaruudesta taisteltiin Oulussa. Juhlakisassa ranskalaiset saavuttivat kaksoisvoiton, kun edellisvuoden voittaja Sylvain “Günther Love” Quimene uusi ylivoimaisesti voittonsa ja kakkoseksi sijoittautui Soraya “Eva Gina Runner” Garlenq. Vaikka tuomarit tuntuivat olevan useasta esiintyjästä eri mieltä kuin allekirjoittanut, niin voitto meni kiistämättä oikealle kitarasankarille. Olin paikan päällä jo puolta tuntia ennen tapahtumaa, jotta pääsin kuvaamaan parhaalta paikalta eturivistä. Pientä vääntöä piti tehdä MTV3:n kuvaajan kanssa, mutta loppujen lopuksi sain kuvata juuri siinä paikassa, mihin olin alun perin asettunut. Eturivissä oli mahtava tunnelma ja yleisö oli ihan ”hulluna” riippumatta siitä oliko lavalla ilmakitarasankari vai ilmakitarasankaritar. Tätä showta oli erittäin mukava kuvata, jopa hauskempaa kuin oikean kitaran kitaroinnin kuvaaminen. Ensi vuonna uudestaan! Perustin eilistä sessiota varten gallerian, joten kuvasatoa voitte katsella täältä. Voitte samalla vaikka arvailla kuka kukin esiintyjä on ja mistä maasta hän on kotoisin.