Star Wars – Lapsuuden sankarit

”He will join us or die”
Vaikka nämä hahmot saattavat näyttää ensiksi pelottavilta ja vaarallisilta, niin he olivat oikeasti esikuviaan kiltimpia ja tekemässä hyvää Kuopion kauppakeskus Matkuksessa. Tarkemmin ottaen he kuuluvat maailmanlaajuisen 501-legioonan Pohjoismaiseen joukko-osastoon (Nordic Garrison), jonka jäsenet harrastavat Tähtien sota (Star Wars) elokuvista tuttuja hahmoja ja osallistuvat järjestön puitteissa hyväntekeväisyystapahtumiin.

Tähtien sota on yhdysvaltalaisen elokuvaohjaaja George Lucasin luoma kuuden tieteiselokuvan sarja, joiden pohjalta on julkaistu myös kirjoja, sarjakuvia ja videopelejä. Tähtien sota kuuluu maailman tunnetuimpiin tieteiselokuvasarjoihin (Jedipedia). 

Darth Vaderin olemus herättää kunnioitusta
Vaikka sanan ”viidakosta” tilalle vaihdettaisiin sana ”avaruudesta”, niin Darth Vaderista ei voi sanoa kuten Mustanaamiosta: ”Joskus Vaeltava aave poistuu viidakosta ja kulkee kaupungin kaduilla kuin kuka tahansa meistä”. Darth Vader nimittäin ei tule toimeen pitkiä aikoja ilman huomiota herättävää haarniskaa, joka ylläpitää hänen elintoimintojaan.

Darth Vader (oikealta nimeltään Anakin Skywalker) on yhdysvaltalaisen elokuvaohjaajan George Lucasin luoma fiktiivinen hahmo, joka esiintyy Tähtien sota -elokuvasarjassa ja sen oheiskirjallisuudessa. Darth Vader -hahmo on esiintynyt neljässä Tähtien sota -elokuvassa vuosien 1977–2005 välillä ja Anakin Skywalker -hahmo on esiintynyt neljässä Tähtien sota -elokuvassa vuosien 1983–2005 välillä (Wikipedia).

Iskujoukkojen sotilaat, tai iskusotilaat, olivat Galaktisen Imperiumin eliittitason iskujoukkoja. Heidän tehokkuus perustui paljolti ankaraan kuriin ja tehokkaaseen koulutukseen, kuten Imperiumin akatemiaan, sekä edistyneeseen teknologiaan (Jedipedia).


”Maybe I can help you. I am Boba Fett.”

Boba Fett oli Jango Fettistä tehty klooni Tasavallan klooniprojektin yhteydessä, josta tuli mahdollisesti Galaksin tunnetuin ja pahamaineisin palkkionmetsästäjä. Boba Fett käytti ”isältään” perittyjä varusteita, aseita kuten laserkivääriä, liekinheitintä ja raketinheitintä sekä tähtialusta, Slave I:tä (Jedipedia).

Varautunut kohtaaminen

Ehkä tämä poika oli kuullut C-3PO:n sanat: ”Sietämättömiä nuo jawat! Inhottavia otuksia!” Onneksi Jawat eivät kuitenkaan käy kauppaa ihmisistä vaan droideista. Se selittänee myös C-3PO:n mielipiteen. Joka tapauksessa tämä Jawa oli erityisen kiltti mutta utelias.

Jawat olivat Taatoinella elävää hiekkakansaa. Jawat olivat pienikokoisia olentoja, jotka peittivät ihonsa ja kasvonsa kaavuilla. Aseina he käyttivät ionipistooleja, joilla voitiin tainnuttaa ja sammuttaa droideja.  He saivat elantonsa myymällä löytämiään droideja ja muuta romua Tatooineen asukkaille (Jedipedia).

Matkuksen valtaajat
Tämä ”lapsuuden sankareiden” kohtaaminen herätti nostalgisia fiiliksiä, sillä olin poikasena todellinen Star Wars -fani. Olin mm. Suomessa ilmestyneen Star Wars -lehden kestotilaaja ensimmäisestä numerosta viimeiseen asti ja kirjoitin omia Tähtien sota -henkissiä sarjakuvia ja kirjaa. Täytyypä etsiä, josko vielä löytäisin jostain arkistojen kätköistä ”Han Silon etsintä” -sarjakuvan ja muut tuotokseni, olisi mukava verestää lisää muistoja.
”May the Force be with you!”

Lisää samanlaista: