Lintukuvafestivaali @ Liminganlahti

Liminganlahden luontokeskus
Liminganlahden luontokeskuksen lintukuvafestivaali järjestettiin viidennen kerran lauantaina 16.4.2011. Tapahtumasta on muodostunut monelle linnuista ja lintukuvauksesta kiinnostuneelle perinteinen kauden avaustapaaminen. Aurinkoinen lämmin sää olikin houkutellut paikan päälle hurjasti porukkaa, parhaimmillaan autoja oli tien varressa jonossa parkissa lähes kilometrin matkalla. En laske itseäni varsinaisesti lintuharrastajaksi vaikka tästä blogista useita lintukuvia löytyykin. Minun mielestä tapahtuman mielenkiintoisinta antia olivatkin laite-esittelyt, joista erityisesti Sigman uusin optiikka kiinnosti. Löytyyhän omasta arsenaalista jo kaksi kyseisen valmistajan laatuputkea Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM ja Sigma APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM.
Vaikka lintukuvanäyttelyiden upeat kuvat sykähdyttivät, niin ei minusta taida saada millään ilveellä hard core lintukuvaajaa. Luonteeseeni ei sovi puskassa tuntitolkulla kyyhöttäminen. En näe itseäni palelemassa ja odottamassa yhtä ainoaa autenttista hetkeä, elämäni parasta otosta. Sanottava kuitenkin on, että kyllä Liminganlahden luontokeskuksen lintuharrastukselle luodut puitteet ovat upeat. Taidanpa tulla jonain toisena aurinkoisena päivänä kokeilemaan lintukuvausta. Eihän sitä tiedä, vaikka lintukuvausinnostus minuunkin tarttuisi.
Lintujen kiikarointia ja kuvaamista varten lahdelle on rakennettu korkea lintutorni… 
…ja lähempänä rantaviivaa sijaitseva matala linnun näköiseksi naamioitu lintumaja. 
Tällä kertaa ei muistikortille tarttunut yhtään lintua vaan keskityin lähinnä maiseman ihailuun.