Hiljainen huvipuisto

Yritän välillä kirjoittaa ihan jostain muusta kuin etelän matkasta ettei tule portugaliähkyä. En kuitenkaan malta olla mainitsematta, että olimme majoittuneet Portugalissa hotelli Tivoli Sintraan, koska se on sopiva aasinsilta siirtyä päivän aiheeseen. Tämä kirjoitus käsittelee nimittäin Suomen Tivolia, joka oli saapunut matkamme aikana Ouluun!
Koska tämän blogin perinteet velvoittavat, minun oli käytävä ottamassa tivolista muutama kuva. Paikalle päästyäni se näyttikin melkein samalta kuin ennen, mutta jotain oli eri tavalla – ei kuulunut lasten riemua, naurua tai juhlintaa! No, ero selittyi sillä, että saavuin tarkoituksella sulkemisajan jälkeen eli vasta puolen yön aikaan. 
En siis mennyt kuvaamaan perinteisiä tivolikuvia vaan tarkoituksenani oli ottaa hiljentyneestä tivolista HDR-kuvasarjoja kamera jalustalle tuettuna. Myöhemmin kuvasarjat oli tarkoitus redusoida tietokoneella hyperrealistisiksi HDR-kuviksi, joka tuo kuviin sadun tuntua. Vielä mielenkiintoisempia kuvia olisi saanut varmasti kalansilmäobjektiivilla, joka vääntää näkymän sarjakuvamaiseksi, mutta koska en tällä hetkellä omista sellaista, niin oli siis tyydyttävä omaan laajakulmazoomiini. Ihan mielenkiintoisia kuvia kuitenkin tälläkin putkella sai. Nämä ovat lyhyen RAW-harrastukseni ensimmäiset hyperrealistiset HDR-kuvat. Olen näihin suhteellisen tyytyväinen, mutta tässä rima josta lähetään tulevaisuudessa parantamaan.