Lippuaiheinen tietokilpailu

Koska te, rakkaat ystäväni ja blogini lukijat, tunnutte tykkäävän kovasti tietokilpailuista, niin päätin pistää jälleen sellaisen pystyyn! Vastata voitte kirjoituksen kommentteihin, facebookitse tai sähköpostilla. Voittajalle on taas luvassa hulppeat palkinnot eli munkkikahvit Oysin B2-aulan kahvilassa.
—————————————————-
Castelo dos Mourosin vartiotornissa liehui tutun näköinen lippu, mutta miksi se siellä liehuu? Jotta tietokilpailu ei olisi liian vaikea, annan viisi vaihtoehtoa.
A) Väitetään, että kyseisen kivilinnoituksen rakensivat maurit, jotka olivat Mauretaniasta saapuneita sotureita. Historia on kuitenkin väärässä, Maurihan on supisuomalainen nimi, eli ne tuli Suomesta! (Lisätodiste: Taustalla näkyy Palácio Nacional da Pena, eli suomennettuna Pentin palatsi!)
B) Katainen vaati tämän historiallisen linnoituksen lainatakuiden vakuudeksi ja se on merkattu siksi siniristilipulla. Olisin itse valinnut kivikasan sijaan tuon taustalla näkyvän paljon hulppeamman palatsin.
C) Me vedettiin itse tuo lippu salkoon merkiksi hienosta kiipeilysaavutuksesta.
D) Ei se ole tutun näköinen.
E) Joku muu, mikä?

—————————————————-
Castelo dos Mouros

Lisää samanlaista: