Levitoiva herrasmies ja muita katujen kummajaisia

Yksi katutaiteen raskaimmista muodoista on elävänä patsaana oleminen. Guinnessin ennätyskirjasta tuttu herrasmies, vie tämän katutaiteen lajin seuraavalle asteelle leijumalla kävelykepin varassa ilmassa. Esitys oli järjettömyydessään uskomaton ja häkeltymys pisti miettimään, että miten se oikein tuon tekee. Miehen vieressä olevan lapun mukaan hänen tekemä ”levitoimisen” ennätys on 15h 2m 55s. En tiedä kauanko taiteilija oli tällä kertaa Lissabonin kadulla leijunut, mutta vielä ei ollut havaittavissa tuskan irvistystä tai edes hikipisaroita vaikka ilman lämpötila oli 28C. (Herrasmiehestä löytyy monta videota youtubesta, esimerkiksi tämä).
Ilmeisesti tämä taiteen laji lyö leiville, sillä näimme tämän levitoivan herrasmiehen lisäksi useita muitakin eläviä patsaita, mm tämä tuoleilla seisova klovni Lissabonissa ja alimpien kuvien patsaspariskunta Sintrassa.