HDR:n kierrän Kierikin ympäri

Toivomuslähteen uhripaikka
Suomen historia ei ehkä sisällä marmoripalatseja eikä hulppeita katedraaleja, mutta silti esi-isiemme elämään on mielenkiintoista tutustua. Kivikauden ihmisten elämää pääset tutustumaan lähempänä kuin ehkä arvaatkaan, varsinkin jos et ole koskaan aikaisemmin kuuluut Kierikkikeskuksesta. Jos siis et ole siellä vielä käynyt, niin nyt kannattaa jonain kauniina kesäpäivänä ajella Iijoen varteen. Hyvä päivä reissulle voisi olla esimerkiksi heinäkuun viimeinen viikonloppu, jolloin keskuksessa järjestetään ”kivikauden markkinat”
Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä  lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle. Kierikkikeskuksesta lähtee helppokulkuinen lankkupolku Kivikauden kylään ja ansapolulle. (kierikki.fi)
Otetaanko soutukilpailut kivikauden veneillä?
Tänään kiertelimme itse lämpimässä ja onneksi itikattomassa säässä ihmetellen kivikauden ihmisten elämää. Olen käynyt keskuksessa kerran aikaisemminkin ja siksi ehdin ihmetykseltäni myös kuvaamaan. Nappasin mukaan myös kameran jalustan, jotta voisin jälleen kokeilla HDR-tekniikkaa.  Kaksi ensimmäistä on Photomatixin ”detail enhancer” -työkalulla kolmesta kuvasta koostettuja  HDR-kuvia ja viimeinen kalakuva on yhden kuvan pseudo HDR. Kaikki kuvissa näkyvä ei suinkaan ole kivikaudelta! Melkein voisin taas pistää kisan pystyyn ja tarjota kahvit Oyssin B2:n aulassa sille, joka bongaa eniten nykyaikaisuuksia kuvista.
Kalat hirressä