Loistava yksinäisten ilta

Ravintola Rauhalalla on pitkä ja värikäs historia ylioppilaskunnan ravintolana, mutta nykyään se tunnetaan paremminkin hienona ja viihtyisänä tilausravintolana. Tänä kesänä ravintola aloitti yhteistyön teatteri Rion kanssa ja sen myötä ravintola on herännyt aivan uuteen kukoistukseen.
Oululainen viihteeseen erikoistunut yksityinen teatteri Rio ja perinteikäs ravintola Rauhala yhdistävät voimansa tammikuun alussa. Rauhalan keittiö alkaa tuottaa Riossa tarjoiltavan ruuan ja Rio tuo osaamistaan Rauhalan ohjelmistotarjontaan. Rauhala ja Teatteri Rio avaavat yhteistyössä kesäksi legendaarisen Rauhalan Pation 29.6.2011. Ohjelmistossa mm. Takalon Jukan isännöimiä Yksinäisten iltoja aina keskiviikkoisin. Esiintymässä eturivin taiteilijoita hiukan eri tyyliin kuin on totuttu kuulemaan. Perjantaisin ja lauantaisin Rion taattua teatterilaatu. Patiolla on katettua tilaa reilut 400m2, eipä haittaa sadekkaan näin ollen juhlahumua. Pekkalan Janne on kauhan varressa koko kesän vai pitäisikö sanoa grillilastan varressa. Kesäksi avautuu Oulun ensimmäinen pop up ravintola, Janne´s rock´n roll kitchen.  (ravintolarauhala.com)
Eilen kävimme itse ensimmäistä kertaa tutustumassa yhteistyön hedelmiin ja hienon illan jälkeen täytyy sanoa, että olisipa kannattanut käydä tutustumassa jo aikaisemmin. Kyseessä oli Yksinäisten illat -soolokonserttiklubi, jossa tällä kertaa isäntänä ei ollut Takalon Jukka vaan Lotta Jääskelä, joka emännöinnin lisäksi oli illan ensimmäinen artisti. Lotan lisäksi pation lavalla nähtiin Matti Johannes Koivu ja Erja Lyytinen. Erja ja Lotta olivat allekirjoittaneelle jo ennestään tuttuja, joten tiesin kyllä etukäteen odottaa erittäin viihdyttävää iltaa.
Lotta oli vaihtanut pianon kitaraan ja hommannut kauniisti laulavan pianistin keikkakaveriksi
Illan avasi siis Lotta, joka ei konsertin nimestä huolimatta esiintynyt täysin soolona, vaan mukana oli samettiääninen Tanja Torvikoski. Molemmat laulajat ovat ennestään tuttuja myös tämän blogin lukijoille (”Lotta Tervasoihdussa” ja ”Huippujazzia terassilla”). Laulajien äänet täydensivät toisiaan ja Lotan hienoja sävellyksiä ja taiten valittuja covereita nautiskellessa tuntui kuin koko ympäröivä maailma katoaisi ympäriltä. Hienoa, että Lotta on jatkanut valitsemallaan tyylillä ja uutta materiaaliakin on kuulemma kolmannen levyn myötä tulossa.
Matti Johannes Koivu on harvinaisuus eli suomalainen folkkia laulava mies
Illan keskimmäinen esiintyjä, Matti Johannes Koivu, oli allekirjoittaneelle aivan tuntematon. Jos minulta oltais eilen aamulla kysytty, että luettele suomalaisia miesfolkartisteja, niin vastaus olisi jäänyt yhteen eli Edu Kettunen. Nyt tiedän sitten toisen. Itse asiassa yksi Koivun biisi olikin jo radiosta ennestään tuttu, mutta en vaan osannut yhdistää sitä tähän artistiin. Koivu on tehnyt levyllisen Irwinin covereita ja niistä tuttu oli versio kappaleesta ”Las Palmas”. Koska en osannut odottaa oikeastaan mitään ja tavallaan ehkä olin jopa etukäteen hieman ennakkoluuloinen, niin Koivu oli illan positiivisin yllätys. Miehen persoonallinen esiintyminen vangitsi kuuntelemaan ja hassunreppanat juonnot veivät suun hymyyn.
Erja Lyytinen ja toinen tumma kaunotar, Godin 5th Avenue, päättivät illan loistavaan finaaliin
Illan viimeinen esiintyjä oli Haapavesi Folkista meille tuttu Erja Lyytinen. Loistavan alkuillan myötä kasasin mielessäni valtavia ennakkosuosikin paineita folkeissa edukseen esiintyneen naisen harteille. Erja ei kuitenkaan näistä paineista huolimatta hyytynyt vaan hoiti homman tyylikkäästi omiin nimiin. Erja näytti, että hän pystyy kitaran ja äänensä avulla villitsemään yleisön myös ilman folkeilla nähtyä hyvää taustabändiä. Kaiken kaikkiaan oli mielenkiintoista huomata, kuinka hyvin illan ohjelma jaksoi kantaa ihan loppuun asti soolona ilman bändejä. Osa kiitoksista kuuluu myös onnistuneelle miksaukselle ja laadukkaalle äänentoistolle.   
Ilta ylitti kovat odotukset, tätä on saatava lisää! Vielä on kesää ja sooloiltoja jäljellä, onneksi!