Räpylässä reikä

Tasainen ensimmäinen erä tarjosi hyvää pesäpalloviidettä
Kyllähän sitä täytyy edes kerran kahdessakymmenessä vuodessa käydä pesäpallo-ottelussa. Nyt siihen tarjoutui allekirjoittaneelle oikein hyvä syy, sillä lapsuuteni kotikylä Reisjärvi taistelee naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon pudotuspeleissä. Neljässä rinnakkaisessa lohkossa pelattavan Ykköspesiksen ja tulevan sarjauudistuksen myötä tänään alkaneella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on tuplamerkitys, nimittäin ensimmäisen kierroksen häviäjä pelaa ensi kaudella uudelleen perustettavassa Suomisarjassa ja vain paras kolmesta pelattavan sarjan voitolla säilyttää paikkansa Ykköspesiksessä. Lisäksi voittaja jatkaa eteenpäin pudotuspeleissä, joidenka voittajan palkintona on Superpesispaikka.
Tähän polttoon ja tuuletukseen päättyi ensimmäinen jakso
Tasaisen 4-4 päättyneen ensimmäisen jakson jälkeen Kempeleen Kiri otti pelin haltuun ja rökitti toisella jaksolla Reisjärven Pilkettä 7-1. Näin pilkettärien on voitettava ensiksi lauantaina kotona ja sunnuntaina haettava revanssi Kempeleessä, mikäli meinaavat jatkaa edes Ykköspesiksessä ensi kaudella. Toivottavasti pilkettäret syttyvät taisteluun tulevissa otteluissa ja onnikin on myötä.
Pilkettärien huonoa toista jaksoa kuvasi hyvin se, että välillä tuntui siltä kuin räpylöisssä olisi ollut pallon mentävä reikä.