Savon syvämessä

Kallaveden Savilahti Kuopiossa

Tänne minä oon sittej jootunut, elikkä Savvoon! Älkää pelätkö, tuota enempää en ala savonmurretta täällä blogissa vääntämään! Parempi että ikänsä Pohojanmaalla asunut ei ala leikkimään pyhillä asioilla. 

Vaikka Kuopiossa tuntuu olevan mielettömästi kuvattavaa, niin on ollut sen verran kiireinen viikko, että en ole oikeastaan ehtinyt kuvaamaan. Tässä kuitenkin viikon kuvasaldo, nämäkin kuvat on otettu kännykällä. Ylempi kuva on puhelimen Photaf-panoraamaohjelmalla otettu. Kyseinen, useista yksittäisistä vierekkäisistä kuvista koostettu panoraamakuva on reilusti yli 180 astetta, joten vasemmalla ja oikealla näkyvä jalkakäytävä on oikeasti yhtä ja samaa jalkakäytävää. Tämä on jalkäytävä, jota tulen kävelemään seuraavina vuosina päivittäin.
Vaikka paria mahdollista vahinkoa lukuun ottamatta en tässä blogissa tulekaan kirjoittamaan savoa, niin olen aloittanut kyseisen, minulle täysin uuden kielen opiskelun. Onneksi löysin tällaisen hauskan taulun (alempi kuva). Nappasin siitä saman tien kuvan, jotta voin opetella uusia sanoja. Kuvat helpottavat huomattavasti asiayhteyden ymmärtämistä – niinhän ne pikkulapsetkin opettelevat puhumaan. Ajattelin noudattaa ohjeita tänä viikonloppuna kirjaimellisesti, näin jaksan ahertaa ”satalasissa” uuden mielenkiintoisen työn parissa.

Ohjeita viikonlopuksi!