Air Guitar World Championships Final 2011

Finaalin juontaja amerikkalainen ilmakitaraguru, Dan ”Björn Türoque” Crane, esitti aluksi dueton takavuosien maailmanmestarin kanssa
Maailman parhaat ilmakitaran soittajat ottelivat jo kuudettatoista kertaa maailmanmestaruudesta Oulussa. Paikalla oli paljon ihmisiä heti virallisen ohjelman alusta alkaen, sillä kuten edellisessä blokauksessani kirjoitin, monen teinitytön suosikki, Anna Abreu, lauloi ja tanssi illan käyntiin. Edellisenä vuonna olin kuvaamassa ihan eturivissä, mutta tänä vuonna jouduin tyytymään kuvaamaan vähän kauempaa, sillä tänään olisi pitänyt olla monta tuntia aikaisemmin varaamassa paikkoja Anna Abreu-faneilta, jos olisi mielinyt eturiviin.
Olikohan Annan esittämä tanssi loppujen lopuksi kuitenkin tarkoitettu sadetanssiksi, sillä kun laulajattaren keikka loppui ja kitarattomien kitaristien piti astua lavalle, taivaalta alkoi tihuuttamaan vettä. Varovasti, välillä kameraa takin alla suojaten, uskalsin kuitenkin kuvata ensimmäisen kisakierroksen loppuun, mutta sitten oli lähdettävä viemään kameraa sisälle. Niinpä seurasin shown loppuun Ilmakitaransoiton MM-kisojen kotisivun live-streamin välityksellä. Yllä mainituista seikoista johtuen, en viime vuoden tapaan julkaise kilpailusta kuvagalleriaa, vaan jaan tässä kirjoituksessa muutaman edustavan otoksen illan annista. AGWC on kehittynyt kuudessatoista vuodessa erittäin viihdyttäväksi showksi. Sellaisen, joka ei ole koskaan käynyt kyseisessä tapahtumassa, voi olla vaikea ymmärtää kuinka hauskaa ja mielenkiintoista on seurata esiintyjiä, jotka soittavat ei mitään. 
Entinen mestari Sylvain ”Günther Love” Quimene
Hallitseva mestari, ranskalaisen Sylvain ”Günther Love” Quimene pisti jälleen kaiken peliin. Edes illan komein voltti ei tuonut kaksinkertaiselle mestarille kolmatta perättäistä mestaruutta vaan hän joutui tyytymään kuudenteen sijaan.
3. Veronica ”Like Ever Gin” Mullerova
Naiset olivat tämän vuoden kisassa vahvoilla, sillä kaksi kolmesta palkintopallipaikasta meni kauniimman sukupuolen edustajalle. Kisan himmeimmän eli pronssisen mitalin taisteli itselleen hurjasti mm. lettejään pyöritellyt tsekki Veronica ”Like Ever Gin” Mullerova.
2. Justin ”Nordic Thunder” Howard

Tiukan taistelun jälkeen kisassa kakkoseksi jäi yhdysvaltalainen Justin ”Nordic Thunder” Howard. Kyseinen amerikan viikinki ei pelännyt vesisadetta vaan toimi jopa itsekin shown alussa suihkulähteenä.

1. Aline ”The Devil´s Niece” Westphal
Vanha mestari on lyöty ja tänään juhlitaan täysin uutta mestaria. Uusi mestari on Aline ”The Devil´s Niece” Westphal, joka on kotoisin Saksasta. Vaikka illan aikana tuomareiden pisteissä nähtiin melkoista hajontaa, lopulta mestaruus ratkesi selvällä 0.3 pisteen erolla kakkoseen. Palkinnoksi The Devil’s Niece kuittasi Matti Nevalaisen käsintehdyn Flying Finn -kitaran.
Ilmakitaransoiton MM-kisojen tulokset 2011:
1. Aline ”The Devil’s Niece” Westphal 34.4 (DE)
2. Justin ”Nordic Thunder” Howard 34.1 (US)
3. Veronica ”Like Ever Gin” Mullerova 33.8 (CZ)
4. Soraya ”Eva Gina Runner” Garlenq 33.6 (FRA)
5. Albert ”L-Bird” Chuah 33.0 (MY)
6. Sylvain ”Günther Love” Quimene 32.9 (FRA)
7. Kereel ”Your Daddy” Blumenkrantz 32.5 (RU)
8. Kate ”Zero Prospects” Gray 32.4 (UK)
9. Kevin ”Narvalwaker” Leloux 32.3 (BE)
10. Guy ”The Bandit” Thompson 31.9 (UK)
11. Fausto ”Heavyer Dannair” Carraro 15.8 (BR)
12. Rezo ”Baron-horsestealer” Gamrekelidze 15.7 (UA)
12. Andro ”Range-Air Estoned” Urb 15.7 (EE)
13. Deku ”Lose Control” Chan 15.5 (IE)
13. Jaakko ”Colossal” Härkönen 15.5 (FI)
14. Jan ”Geeky Gisbert” Fischer 15.3 (DE)
14. Corentin ”Airgus” Fermont 15.3 (BE)
15. Chelsie ”Cannonballmavin” Jangord 15.1 (US)