Oluessa marinoidut grillimakkarat

Facebookissa eräs kaverini vihjasi mielenkiintoisesta makkarareseptistä maikkarin sivuilla – pakkohan se oli testata. Koska minun kokkailusta oli kyse, niin lorautin marinadin sekaan reseptin aineiden lisäksi myös hieman Laphroaig Quarter Caskia. Marinadista tuli kyllä erinomaisen hyvä (miehekäs) tuoksu ja makkaroista mehukkaita, mutta itse maku jäi valitettavasti vähän vaisuksi. Olin ehkä vähän turhan varovainen haudutus/vetäytymisajan kanssa, kun oli tarkoitus tarjoilla tätä myös vieraille. Jos kokeilette reseptiä, niin suosittelen keittämään ja vetäydyttämään vähintään maksimiajat! Hauduttamista voisi jatkaa jopa vähän pidempäänkin. 

Oluessa marinoidut grillimakkarat:
1. Laita kattilaan tai pannulle 0,75 litraa olutta. Voit myös korvata osan oluesta vedellä. Anna nesteen kiehahtaa
2. Pilko oluen joukkoon sipulia ja valkosipulia. Mausta pippurilla
3. Lisää makkarat mausteliemeen ja anna kypsyä noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Ota pannu sivuun liedeltä ja anna makkaroiden vetäytyä 5-10 minuuttia
5. Lämmitä grilli ja grillaa makkaroihin rapea pinta. Nauti makkarat lämpiminä!


ps. Niin, sekaan tilkka jotain savuista mallasviskiä

Lisää samanlaista: