Pahvi-Sauli vs. Pahvi-Paavo

Katujen varret ovat tänään täyttyneet presidentinvaalien ehdokkaiden vaalijulisteistaan, mutta aikaisemminkin esillä on ollut jos monenlaista vaalirekvisiittaa. Jo edellisistä presidentinvaaleista tuttuun tyyliin kansansuosikki Pahvi-Sauli on lähtenyt kiertämään Suomea ja nousseekin näin jälleen yhdeksi kestopuheenaiheeksi kahvipöydissä ja sosiaalisessamediassa. Kaikilta tuntuu kuitenkin unohtuvan toinen supersankari nimeltä Pahvi-Paavo. Pahvi-Paavo on ilmeisesti lähtenyt myös Suomen kiertueelle, sillä törmäsin siihen tänään Kuopiossa! Yritin ottaa selvää, onko kyseessä Lipposen, Arhinmäen vai Väyrysen kampanjan tuote.
Pahvi-Paavo nökötti hiljaa liikkumatta käytävän laidalla. Tuijotin sitä hetken ja odotin, että se sanoo PÖÖ, kuten Lipponen sanoo lopulta televisiomainoksessaan, mutta Pahvi-Paavo oli vain hiljaa. Eli vaikka Pahvi-Paavon ilme säilyi järkähtämättömästi peruslukemilla, niin tämä Pahvi-Paavo ei todennäköisesti ollut tulossa Lipposen vaalitoimistolta.
Vaikkakin Pahvi-Paavo on lähtenyt kiertueelle pienemmällä hypellä kuin Pahvi-Sauli, niin silti pistää miettimään, että onko hiljaisuus ollut mediapeliä, koska valtamediat ja sosiaalinenmedia ovat skipanneet tämän toisen kiertolaisen täydellisesti! Ehkä ihmiset ovat kuvitelleet, että kyseessä olisi vain härski Pahvi-Sauli -kopio, mutta ei todellakaan. Suorasta kopiosta ei voida puhua, sen verran esikuvastaan poikkeava surrealistinen ulkonäkö sillä on. Tämä maaginen sana ”mediapeli” viittaisi siihen suuntaan, että kyseessä ei todellakaan ole Lipposen eikä Arhinmäen kampanjan tuote vaan pikemminkin Väyrysen.
Olisi mahtavaa saada Pahvi-Sauli ja Pahvi-Paavo samaan kuvaan! Jos Niinistö ja Väyrynen nähdään presidentinvaalien toisella kierroksella, niin haluaisin ottaa sellaisen kuvan, jossa Pahvi-Sauli ja Pahvi-Paavo katsovat tuimasti toisiaan silmiin ja heristelevät nyrkkejä kuin nyrkkeilyottelun punnituksen ennakkolehdistötilaisuudessa! Lähetänkin Pahvi-Saulille kutsun: Tervetuloa Kuopioon Pahvi-Paavon kanssa kuvattavaksi ja samaan vaalitenttiin.

Eihän Pahvi-Paavo voi jäädä Pahvi-Saulia huonommaksi, silläkin on oma kotisivu!