Osmo ja lumeen hautautuneet värit

Tavella värisävyt tahtovat hukkua valkoisen lumen ja muun harmauden alle, mutta onneksi kuvankäsittelyllä ne saadaan kaivettua hangesta helposti esiin. Vaikka oikeiden HDR-harrastajien mielestä hyperrealistisia HDR-kuvia ei voi luoda yhdestä kuvasta, niin taas minä yritin! Talven ansiosta sävyjen dynamiikka on onneksi niin kapealla alueella, että hyperrealistisuus löytyy kohtuullisesti myös yhdestä raakakuvasta. Tällaisen revittelyn sain aikaiseksi Osmo-risteilijästä, joka talvehtii Kuopion matkustajasatamasta.
Kuopion matkustajasatamassa ovat muutkin revitelleen, esimerkiksi joku hurjapää on revitellyt autollaan niin, että oli lopulta päätynyt törmäämään Osmon kylkeen. Onneksi ”nykyään” risteilijät ovat raudasta ja siksi vahvaa tekoa, eli jälkiä törmäyksestä laivassa ei juurikaan näkynyt.

Ennen oli miehet rautaa. Laivat oli puuta hii-o hoi! Puuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa. Hii-o hoi, hii-o hoi! (Tapio Rautavaara)

Jos laivat ovat nyt rautaa, niin nykynuoret ovat puolestaan ilmeisen puupäitä – ainakin kyseinen hurjastelija.

Lisää samanlaista: