Kuopio ja Tähdet

Kuopio ja Tähdet
Tavoitteena oli ainakin vielä kerran käydä kuvaamassa Jupiterin ja Venuksen kohtaamista jossain mielenkiintoisessa paikassa. Laskin, että illalla seitsemän aikaa kyseinen parivaljakko olisi juuri sopivasti taivaanrannassa kun kuvaisin Lehtoniementien sillalta Keilakannalle päin. Olin kuitenkin väärässä, parivaljakko oli vielä aivan liian korkealla ja sivussa etelän suuntaan, jotta koko näkymä olisi mahtunut samaan kuvaan 17-50mm:n putkella. Jäin kuitenkin odottelemaan parempaa hetkeä. Kahdeksalta, juuri kun auringonlaskun viimeinen kajo alkoi hiipua, planeetat mahtuivat jo jotenkuten samaan kuvaan. Ihan täydellistä asetelmaa näistä ei saanut, mutta kyllä tämä kuva antaa edes vähän kunniaa satumaiselle näkymälle. Pian kuvan oton jälkeen auringonlaskun viimeinen puna oli poissa.
Planeetat Venus ja Jupiter sekä muutama kirkas länsitaivaan tähti. 
Kuvassa näkyvistä tähdistä Hamal, Sheratan ja Mesarthim kuuluvat Oinaan tähtikuvioon, Mothallah Kolmion sekä Mirach ja Alpheratz Kalojen tähtikuvioon.

Lisää samanlaista:

Jupiter ja Kuu


Kunhan kuu pienenee ja kiertää toiselle puolelle taivasta, niin suuntaan kaukoputken ja webkameran tuohon alla olevaan pieneen pisteeseen, joka on aurinkokuntamme jättiläinen - Jupiter!