Mustaa magiaa eiku mustaa huumoria?

Mustaa magiaa vai mustaa huumoria?

Perjantaina (30.3) Lahden Pelicans – Oulun Kärpät ottelussa Kärppien Miikka Salomäki taklasi Pelicansin Justin Hodgmanin levyksi ja rajusta taklauksesta rapsahti saman tien rangaistukseksi ihan oikeutetusti 5+20 minuuttia. Rangaistus ei kuitenkaan riittänyt Pelicans-johdolle ja sm-liigan kurinpidosta vastaavalle Sampo Liusjärvelle toimitettiin joukkueen lääkärin arvio, jonka mukaan Hodgmanille aiheutui tilanteesta niskan retkahdusvamma ja mahdollisesti aivotärähdys, joka siis normitapauksessa tietäisi useamman ottelun sairauslomaa. Liusjärvi langetti sen hetken tiedon perusteella lauantaina aamulla (31.3) Salomäelle kolme ottelua lisäkakkua. Jo samana iltana Hodgman oli ”yllättäen” kuitenkin täydessä pelikunnossa, mies pääsi jopa tehotilastoihin saalistaen ottelussa yhden syöttöpisteen. Näin Sampo Liusjärvi oli tehnyt ratkaisunsa osin joko väärään diagnoosiin tai jopa valehteluun perustuen. 
Jotta farssi olisi täydellinen, tänä aamuna (2.4) Liiga yritti puhdistaa kasvojaan julkaisemalla tiedotteen, jossa se lyhentää Salomäen rangaistuksen yhden ottelun pituiseksi. Tällä päätöksellään Liiga jyräsi oman kurinpitäjänsä ja teki kyseisestä päätöksen antaneesta henkilöstä lähes pellen. Olisiko Pelicansia pitänyt myös rangaista Liigan kurinpidon harhauttamisesta? Sitä on tänä aamuna todennäköisesti pohdittu ja ehkä ainoastaan sillä tavalla Liiga olisi pystynyt pelastamaan Liusjärven kasvot. 
Koska sm-liiga on jakanut viime vuosina lisärangaistuksia sairausloman pituuteen perustuen, niin oli vain ajan kysymys, kun tällainen tapaus tulisi. Onhan jo edellisiltä kausilta tuttua, että varsinkin pudotuspelien aikaan vammoista tiedotetaan ylimalkaisesti ja niistä suorastaan valehdellaan. Jos jatkossakin halutaan määrittää lisärangaistuksien pituuksia sairauslomien pituuksien perusteella, niin mielestäni kurinpidon harhauttaminen ja suoranainen valehtelu pitäisi myös jotenkin sanktioida. Tosin myönnettävä on, että valehtelun toteennäyttäminen olisi todella vaikeaa.
Tällä kertaa kuitenkin päädyttiin lieventämään Salomäen rangaistusta ja jättämään Pelicans rangaistuksetta. Minua tämä ei kuitenkaan tyydytä vaan päätän ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta Kärpät voittaa tänä iltana ja jatkaa otteluparista välieriin. Koska pelikaanijohto on ottanut aseekseen valehtelun, niin minä taas otan mustan mag…, öö, ei kun mustan huumorin! Siitä se idea tähän kuvaan lähti.

Lisää samanlaista: