Parannus vai huononnus?

Alkuperäinen (Samsung Galaxy S ja kyseisen kännykän Camera360-ohjelma)
Huononnettu (Camera360, Light Color -efekti)
Parannettu (Adobe Photoshop Lightroom 4)
Nykyään ovat muodissa erilaiset ohjelmat, joilla voi tehdä vanhannäköisiä ns. vintage-kuvia. Tällainen kuvien ”huonontamiseen” erikoistunut ohjelma on esimerkiksi iOS ja Android -alustoille löytyvä Instagram, joka on nyt suurinta hottia. Harrastus on maailmalla jo niin suuri juttu, että Facebookin perustaja Mark Zuckerbeg innostui maksamaan sovelluksen oikeuksista miljardi dollaria. Ei siis ihme, että minäkin olen hurahtanut tähän ilmaiseksi ladattavissa olevaan ohjelmaan. 
Instagramin rajoituksena on kuitenkin se, että sillä voi tehdä vain 1:1 -neliön mallisia kuvia, niinpä tätä blogauksen kuvaa en saanut mitenkään mahdutettua enkä leikattua sopivaksi. Onneksi ”kuvanhuononnustyökalut” löytyvät myös Camera360 Ultimate -ohjelmasta, jota käytän usein kännykkäkuvauksessa. Siispä käsittelin originaalin kuvan kyseisen ohjelman Light Color -efektillä. Innostuin lopputuloksesta lisää ja päätin kokeilla saisinko reviteltyä kuvasta vielä enemmän irti tietokoneella Adobe Photoshop Lightroom 4 -ohjelmalla. Tässä tulokset: originaali, kännykällä huononnettu ja tietokoneella parannettu! Mikä on mielestäsi paras? Minä en osaa päättää…

Lisää samanlaista: