Paras kukkakamera?

Tarhatähtisilmä. Kuvaa ei ole jälkikäsitelty, ainoastaan vähän rajattu.

Noudatin valokuvaajaidolini Scott Kelbyn ohjeita: En odottanut, että kukat tulisivat minun luokseni vaan menin itse kukkien luokse puutarhaan. Hännisen puutarhassa kokeilinkin sitten uuden kännykkäni Samsung Galaxy S III:n kameraa ensiksi Pelargoniaan. Normikuva näytti kuitenkin harmittavan pliisulta vaikkakin myös hieman ylisaturoituneelta. Ajattelin, että harmi, mutta eipä kännykkäkameralta paljoa enempää voisi kait edes odottaa. Sitten kokeilin seuraavaan kukkaan, tarhatähtisilmään, kamerasoftan HDR-ominaisuuksia, jossa kamera ottaa kaksi kuvaa eri valotuksilla peräjälkeen ja yhdistää niistä yhden kuvan, jossa on parempi kontrastilla. Kyseessä on siis aito kahden kuvan HDR, eikä siis feikki, kuten useimmissa kännyköissä. Kuvan taso oli jo kännykän näytöltä katsottuna iso positiivinen yllätys! Hihkuin ja pompin hiljaa mielessäni – tässä on kännyköistäni selvästi tähän mennessä paras kukkakamera! Vaikka olinkin kyseiseen kukkakuvaan heti tyytyväinen, niin tähtisilmä ei lähtenyt palkinnoksi mukaan, vaan piharuukkuihin istutettavaksi lähti ihan muita kukkia. Niihin kukkiin palaan ehkä joskus myöhemmin tässä blogissa!

Lisää samanlaista: