Kreikkalainen sattumasalama

Vaikka Kreetan matkallamme sää oli pääosin hyvä, niin yhtenä iltana jouduimme kiirehtimään hotellille ukkosrintamaa pakoon. Ukkonen jyskäsi sekä salamoi näyttävästi/uhkaavasti taivaanrannassa lähestyen Rethymnonin kaupunkia. ”Pakomatkalla” oli kuitenkin aikaa hetkeksi pysähtyä ihailemaan salamointia. Laitoin kameran aidan päälle ottamaan kuvia sarjatulella (valotus 4s) ja toivoin, että edes yksi salama tarttuisi muistikortille. Jälkikäteen huomasin ilokseni, että yhteen ruutuun oli tarttunut useampikin salama. Harmi että objektiivin kuvanvakaaja oli jäänyt päälle, siksi aidalta kuvattu maisema on vähän tärähtänyt (muistithan, että tuelta kuvatessa kuvanvakaaja pilaa kuvat). Salamat välähtävät onneksi niin nopeasti, että kuvanvakaajasta huolimatta ne näyttävät teräviltä. Hienosta esinäytöksestä huolimatta ukkonen ohitti Rethymnonin keskustan ja paras/pahin näytös jäi meiltä valitettavasti/onneksi kokematta.