Maakuntamatkalla Mansikkakarnevaaleilla

…ja tori oli autio ja tyhjä, ainoastaan muutama eksynyt turisti ihmetteli sen hiljaisuutta. 

Eilen jatkoimme Savoon tutustumista maakuntamatkailun merkeissä. Suuntasimme Suonenjoelle, jossa järjestetään tänä viikonloppuna (13-15.7.2012) perinteiset mansikkakarnevaalit. Suonenjoen keskusta kuhisi ihmisiä ja siitä oli helppo vetää johtopäätös, että karnevaalit ovat ilmeisen tärkeä tapahtuma kaupungille. Varmaan puolet ihmisistä oli ulkomaalaisia, joista suurin osa Venäjältä. Meillä ei ollut mitään hajua missä päin Suonenjokea itse karnevaalialue sijaitsee, joten seurasimme kylttejä, joissa luki ”Tori.” Kun pääsimme torille, niin siellä oli vain kaksi kojua ja muutama tyhjä myyntipöytä. Toinen koju ammotti tyhjyyttään, mutta toisessa oli sentään vielä muutama rasia mansikkaa jäljellä. Tyrmistys olikin melkoinen, tässäkö ne karnevaalit nyt olivat? Oltiinko myöhässä ja kaikki mansikat on myyty? Tori oli muutenkin autio ja tyhjä paria eksynyttä turistia lukuun ottamatta. Päättelimme, että olemme väärässä paikassa.


Karnevaalihumu löytyikin aivan muualta


Lähdimme kävelemään siihen suuntaan, mihin ihmisvirta virtasi ja sieltähän se karnevaalialue lopulta löytyi. Karnevaalialueella oli  paljon ihmisiä ja jos jonkinlaista kojua aina vaatteista pikaruokaan. Esiintymislavalta raikasi karaoke ja muutenkin oli melkoinen markkinafiilis. 


Mansikan mollukat odottivat herkkusuita!


Mansikkakojuja ei karnevaaliaulueella kuitenkaan ollut sen enempää kuin torilla eli vain vaivaiset kaksi kappaletta! Onneksi nämä olivat kuitenkin täynnä mansikoita, joten pian pääsimme myös mansikan maulle. 


Toriruokaa parhaimmillaan!



Nälkä oli kuitenkin päässyt yllättämään, joten päätimme pitää mansikanhimosta huolimatta ”järjen päässä” ja syödä jotain ”oikeaa” ruokaa ennen varsinaista herkkuhetkeä. Pikaruokakojuista valitsimme kuvassa kaksi näkyvän Kalaravintolan, josta taas valitsin ateriaksi ison kalalautasen. Olen asunut nyt Kuopiossa miltei vuoden, mutta silti tämä oli vasta ensimmäinen kerta, kun pääsin maistamaan Savon muikkuja! 

Paikalla oli myös tivoli, joka viihdytti perheiden pienimpiä


Vaikka ruoan jälkeen saatiinkin suut makioiksi mansikoista, niin pakastemansikat ostettiin vasta paluumatkalta Karsikkaalta. Ei ehkä säästetty hinnassa, mutta saatiinpa valmiiksi peratut mansikat perkkaamattomien torihintaan ja nähtiin vähän lisää savolaista maalaismaisemaa. 


Lisää samanlaista: