Flippailua satamassa

Kuopio otti varaslähdön 24.-26.8.2012 elo- ja syyskuun vaihteessa järjestettävään Kuopio juhlii -juhlaviikonloppuun. Torilla järjestettiin Elonkorjuujuhla ja Sataman Yö-tapahtuma järjestetiin jo neljännen kerran. Sataman Yö tarjosi upeaa tunnelmaa ja mukavaa tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä Suomen Tivoli viritti laitteensa satamaan. Allekirjoittanut kävi myös vierailemassa paikalla alkuillasta ennen auringonlaskua. 
Suomen Tivolista on viime vuodet puuttunut extreme-laitteiden ystäville tarkoitettu laite. Onhan se tietenkin ymmärrettävää, sillä kiertävän tivolin on mahdoton tarjota mitään valtavia kieputtimia, koska laitteet on pystyttävä kokoamaan ja purkamaan yhdessä päivässä/yössä paikkakuntaa vaihdettaessa. Tästä logistisesta ongelmasta huolimatta tämä puute on vihdoin kuitenkin korjattu uuden Mega Flipin myötä. Tivolin nettisivuilla kerrotaan laitteesta seuraavaa:

Suomen Tivolin uuden sukupolven extreme laite Mega Flip kaikista rohkeimmille hurvittelijoille. Laitteen käynnistyessä 16 istuimen kondoolit alkavat pyöriä ja heilurivarsi keinua. Laitteen liikettä ei ole rajoitettu, vaan se pyörii 360 astetta akselinsa ympäri. Koe tivolipäivä pää alaspäin pyörien jos uskallat… Laitteen kyydissä olijaan kohdistuu 5,68 kertainen G-voima!

Kävin testaamassa uuden laitteen ja täytyy sanoa että on mukava kieputin, suosittelen! Parasta/pahinta laitteessa ei suinkaan ollut pää alaspäin flippaaminen vaan huikeat G-voimien vaihtelut – ylhäällä olet kevyt kuin höyhen ja alhaalla painat kuin norsu. Lipun hinta 4€ on todella vähän tähän laitteeseen, sillä kieputus ei lopu ihan heti. 20€ rannekkeella kieputusta voikin jatkaa vaikka koko päivän. Sataman Yötivoli oli avoinna pe ja la klo 16-24 sekä vielä tänään su 12-19.