Maraton koettu

Jo reilusti ennen starttia maraton-yleisöä oli asettunut radan varteen kuin sieniä sateella 
Reija kertoi Tuulestatemmattu-blogissaan kokemastaan mielenkiintoisesta fotomaratonista:

Digikurssin kanssa vietimme illan kaupungilla kuvaten. Kokoonnuttiin viideksi Valvelle, jossa opemme jakoi meille kuvausaiheita: 1) täti tai setä, 2) kiire, 3) siisti, 4) viemäri, 5) lukittu, 6) vastapari, 7) toistuva muoto, 8) urbaani menestyjä, 9) kuoppa ja 10) teräsbetoni. Jokaisesta noista piti ottaa yksi kuva ja aikaa kaksi ja puoli tuntia. Menipä äkkiä. Otin 200 kuvaa. En tiedä, kuinka pitkän matkan kävelin, mutta teki hyvää kävellä. 

Fotomaraton starttasi Särkilahden rannasta heti rankkasateen tauottua
Kun kommentoin blogikirjoitusta ja sen hienoja kuvia, niin Reija heitti minua vastaukseksi fotomaratonhaasteella:

Pasi, enpä malta olla haastamatta: ota ylläolevista aiheista kuvat, valitse jokaisesta VAIN YKSI, ota kuvat yhdellä kuvausreissulla, aikaa kaksi ja puoli tuntia. Valita ja muokata saa. Minä ajattelin laittaa oman settini tänne ensi tiistai-iltana palattuani digikurssilta, joten sinäkin voisit ehkä laittaa silloin omasi? LInkittelisimme sitten ristiin, niin lukijammekin voisivat vertailla, eikö? Äläkä tee kovin valmista käsikirjoitusta ennen kuin kamerasi kanssa lähdet liikkeelle. Se on mukavaakin ex tempore etsiä eteentulevista kohteista ja maisemista kuvattavaa. Jään odottamaan foto-maratonin maisemia Kuopiosta.

Särkilahdelta suuntasin Kuopion keskustaan, josta ajattelin suurimman osan kuvista löytyvän
Eihän tuollaista haastetta voinut ohittaa, joten otin haasteen vastaan ja lähdin kaupungille kuvaamaan töistä päästyäni (klo 16.40). Sateen jälkeen aurinko paistoi ja lupasi hyviä kuvauskelejä, mutta jouduin kuitenkin keskeyttämään maratonin klo 18.30, kun taivas repesi jälleen. Onneksi olin jo omasta mielestä siihen mennessä saanut kohtuullisen vastauksen jokaiseen kuvausaiheeseen. Tässäpä on muutama sivuosuma, jotka näppäilin lämpimikseni maratonkuvien ohessa. Viralliset kuvat paljastan sitten tiistaina, kuten Reijan kanssa sovittiin.
 Tämä torin laatoitustyömaa oli ensimmäinen yritys vastauksesi aiheeseen 
”7) toistuva muoto,” mutta hylkäsin sen
Välillä ajatus karkasi kauniisiin ruskan lehtiin 
Yhtäkkiä taivas repesi. Onneksi olin lähellä autoa ja pääsin sateen suojaan kastelematta kameraa

Lisää samanlaista: