Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari

Viime aikoina on tullut huonosti päiviteltyä tätä blogia, anteeksi. Olisi tietenkin helppo syyttää hellettä, mutta en lähde sille linjalle. Suurin syy hiljaisuuteen lienee se, että iltamyöhät on mennyt tehdessä sukututkimusta. Olen nimittäin naputtanut viimeisen viikon aikana yli tuhat uutta sukulaista sukupuuhun. Tämän postauksen aihekin sopii tavalla aiheeseen, sillä paljastui, että olemme suoraa sukua 1700-luvulla vaikuttaneelle pappis- ja runoilijasuku Achreniukselle. No, noista kolme sataa vuotta sitten eläneistä sukulaisista tuskin kukaan on käynyt Lintulassa tai varsinkaan tuossa luostarin kirkossa, sillä se on rakennettu ja vihitty käyttöön vuonna 1973. Kaiken lisäksi se on nunnaluostarin kirkko! Siitä minulla ei ole vielä tietoa, onko noista Achreniuksista kukaan edes koskaan ollut munkki. No aasinsilta on aina aasinsilta… Lintula oli huomattavasti askeettisempi paikka kuin kaksi vuotta sitten kokemamme Uusi-Valamo, mutta joka tapauksessa näkemisen arvoinen paikka. Siellä se sunnuntaipäivä vierähti, luostarin leppoisan rauhallisessa tunnelmassa. 

Lisää samanlaista: