Sininen hetki

Sininen hetki
Näitä veneitä olen ennenkin kuvannut, mutta en koskaan aikaisemmin tämän objektiivin läpi. Kyseessä on upouusi Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC. Vanha, mutta erinomaisesti palvellut laajakulmani, Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC HSM OS, saa poistua tämän uuden tieltä myyntiin, mutta ei siksi, että se olisi merkittävästi huonompi, vaan siksi, että Sigma ei passaa tulevan kamerani ”huulille,” koska kyseessä tullee olemaan täyden kennon kamera.  Vielä en paljasta, mikä tuleva kamerani on, mutta siitä voi heittää vaikka valistuneita arvauksia! 
En näiden ensitestien perusteella pysty vielä sanomaan, onko Tamronissa Sigmaa skarpimpi kuva tai päinvastoin, mutta sen olen huomannut, että siinä on ainakin hiljaisempi ja nopeampi tarkennusmoottori. Mietin useampaakin eri valmistajan 24-70mm f2.8 -objektiivia, mutta Tamron vei lopulta voiton kilpailijoistaan siksi, että se on tällä hetkellä ainoa 24-70mm f/2.8 objektiivi, jossa on kuvanvakaaja. Jos joku on kiinnostunut niin ”vanhasta”, mutta hyväkuntoisesta  kamerastani (Canon EOS 550D) ja Sigmasta, niin myyn niitä parhaillaan digicamera.net:n foorumilla.