Isosilmäinen vauvaputki

Tähtisilmä uuden putken ensivalossa
Sanotaan, että vauvan syntymä mullistaa perheen elämän eikä mikään ole enään sen jälkeen niin kuin ennen. Minulle kävi juuri noin, jopa kameralaukkuni sisältö muuttui heti syntymän jälkeen. Samalla, kun vaihdoin järkkärini uuteen, niin muutin myös linssistrategiaani. Möin uuteen runkoon yhteensopimattoman laajakulmazoomin (Sigma 17-50 mm F2.8 EX DC OS HSM) lisäksi myös teleobjektiivin (Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG OS HSM) ja kiinteän halppisobjektiivin (Canon EF 50mm f/1.8 II). Myytyjen putkien tilalle hankin uuden laajakulmazoomin (Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC) sekä sen rinnalle valovoimaisen kiinteän objektiivin (Sigma 35mm f1.4 DG HSM). Onneksi laatuputket säilyttävät hyvin arvonsa ja sain myyntituloilla melkein katettua uudet hankinnat. 
Tällä hetkellä mennään siis laajakulmaisin linssein, mutta tarkoitus on laajentaa putkiarsenaalia myöhemmin. Haaveissani ovat ainakin makro (Sigma APO Macro 180mm F2.8 EX DG OS HSM) ja pitkä telezoom (SIGMA 120-300mm F2.8 DG OS HSM). Jälkimmäisen polttoväli sopii paremmin uuteen putkistrategiaani kuin vanhan telen 70-200mm. Tosin nyt täytyy ottaa kyllä aikalisä ja lääkettä putkikuumeeseen, sillä sen verran rahaa on näihin kameravermeisiin palanut. Nämä haaveissani olevat hankinnat eivät siis taida olla ihan tulevan kesän juttuja. 
Laajakulmalla kuvaaminen on ollut heikkouteni valokuvaajana, olen alusta asti ollut paremmin ”kotona” telen kanssa. Nyt nykyinen kalustoni pakottaa minut harjoittamaan heikkouttani ja aionkin haastaa itseäni kokeilemaan rajoja varsinkin tuon kiinteän 35 millisen kanssa. Erinomaisesti testeissä menestynyt Sigma 35mm f1.4 DG HSM on valovoimaisin putki, mitä minulla on koskaan ollut ja sen suurin aukko (f1.4) tuo lisää mahdollisuuksia hämärässä kuvauksen ohella myös syväterävyysalueen hallintaan. Tämän putken ja uuden täyskennoisen kameran kanssa pystyn ottamaan tarvittaessa kuvia huomattavasti kapeammalla terävyysalueella kuin aikaisemmin, esimerkiksi tämän postauksen kuvien erittäin kapea syväterävyys olisi ollut mehdoton toteuttaa vanhalla kalustolla. No, ehkä periaatteessa 70-200 telellä, mutta luulen ettei meidän olohuoneessa olisi pystynyt peruuttamaan tarpeeksi kauas vauvasta ja valoa olisi ollut sille liian vähän. 
Valitsin 35 millin polttovälisen linssin, koska usko uskon, että se sopisi vauva- sekä lapsikuvaukseen erityisesti sisällä! Sillä voi kuvata läheltä ja silti saada koko lapsi mahtumaan kuvaan toisin kuin pidemmän polttovälin potrettiputkella. Paljoa ei tarvitse peruuttaa ja hieman kauempaa kuvatessa mukaan mahtuu jo enemmän ympäristöä, mutta silti kohteen saa edelleen halutessaan kapean terävyysalueen avulla korostumaan pehmeästä taustasta. Laajakulmaisuuden ansiosta putkella voi myös kikkailla perspektiivin kanssa, kun kuvaa oikein läheltä, sillä tavalla saatu efekti toimii usein lapsikuvissa. Uskon, että tästä tulee minun suosikki putki!

Kahden kuukauden ikäinen tyttäreni on jo kokenut valokuvamalli