Sumujen silta

Tämä Särkilahden silta sijaitsee muutaman sadan metrin päässä kodistamme, joten sitä tulee usein kuvattua tarkoituksella tai ihan puolivahingossa. Tällä kertaa (7.5) lämpimän jälkeen veden pinnalle muodostui kaunista sumua, joka teki maisemasta erityisen kauniin. Auringon laskiessa kontrastierot olivat kuitenkin niin suuret, että koko skaalaa ei olisi saanut millään mahtumaan yhteen RAW-kuvaan – joko kirkas pää olisi palanut puhki tai varjot olisivat jääneet liian tummiksi. Niinpä päätin käyttää HDR-tekniikkaa (valotukset -2,0,2), mutta pyrkiä sitten jälkikäsittelyssä (Photomatix Pro) kuvia yhdistellessä mahdollisimman realistisen näköiseen lopputukseen. Näytöltä huomasin, että silta istuu upeasti maisemaan, mutta pari liikennemerkkiä töröttää ärsyttävästi rikkoen rauhallisuuden. Niinpä päätin poistaa ne Lightroom 5:n kokeiluversiosta löytyvällä Spot removal -työkalulla, eli se siitä täydelliseen realismiin pyrkimisestä. No, tällainen korjailu sallittakoon…