Kuvakävelyllä Orinoron rotkossa ja Jäppilän Kivikurussa

Maasto oli pääasiassa kuivaa kangasmetsää ja sinne missä oli vähän kosteampaa, oli rakennettu pitkospuut. Siispä lenkkareilla varustettu vaeltaja pääsi perille kuivin jaloin.
Kuopion Kameraseura on ottanut tavaksi järjestää muutaman kerran vuodessa ns. kuvakävelyitä, joissa lähdetään porukalla kuvaamaan jotain tapahtumaa tai paikkaa. Viime lauantaina suuntasimme Leppävirralle Orinoron rotkoon ja Jäppilän Kivikuruun. Seuran kotisivuilla olikin jo raporttia retkestä:

Meitä oli reilut toistakymmentä kuvakävelijää lauantaisella Orinoron ja Kivikurun kuvakävelyllä. Ilma oli kuin morsian, ja jopa ehkä hiukkasen liian lämminkin – aurinko paisteli kirkkaalta taivaalta. Naatiskelimme rotkolaakson kuvaamisesta ja kuvailun jälkeen paistelimme makkaroita ja nautimme pullakahvit mukavasti rupatellen. Orinoron jälkeen suuntasimme Sorsakosken suuntaan Kivikurulle (Poikkitaipaleentie 271, Jäppilä), missä ihmettelimme valtaisaa pirunpeltoa objektiiviemme läpi.

Tällainen stereotyyppinen kuva kameraseuran retkistä on varmasti monella ulkopuolisella – 
jonossa mennään ja kuvataan vuorotellen samaa kohdetta. 
Sää oli todellakin mahtava retkeilyyn ja sosiaaliseen kanssakäymiseen muiden kuvaajien kanssa, mutta itse valokuvauksen kannalta se oli vaikea, kirkas auringonpaiste teki valon ja varjon kontrastista hurjan. Autenttisempaa materiaalia olisi varmasti muistikorteillemme tarttunut aamu- tai iltahämärässä, mutta kun kameraseuralaiset ovat asialla, niin silloin ei valiteta olosuhteista vaan annetaan kameroiden laulaa. Tässäpä oma kuvasatsini reissusta, muiden seuralaisten ottamia kuvia voit käydä katsomassa kameraseuran kuvakävelyt-galleriasta.
Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä kaikkilla on vapaus kuvata mitä vaan ja miten vaan haluaa. Toiset harrastivat maiseman kuvaamisen ohella esimerkiksi makrokuvausta…

…toisia taas kiinnosti HDR!

Välillä laitettiin kuitenkin kamerat jäähylle…

…ja makkarat tulille.

Kalamiehet kertovat nuotiolla kalavalheita ja metsästäjät rehentelevät saaliillaan, mutta mistä kameramiehet puhuvat leirinuotion äärellä? Se selviää, kun tulet seuraavalla kerralla mukaan! Voin taata, että sinullakin on hauskaa!  

Tauon jälkeen jatkoimme kuvaamista Kivikurun haastavassa maastossa.
Pari sataa metriä Kivikurulta sivuun ja Poikkilampi tarjoaa aivan toisenlaisen näkymän